Hverdags-fristelser

Verden har brug for Barbie

Det er ikke tilfældigt, at der er en overvægt at kjoler og stiletter i min garderobe i forhold til praktisk hverdagstøj. På det punkt har jeg ikke forandret mig meget, siden jeg var barn. For mig skal mode nemlig helst være sjovt, ligesom det var, inden jeg overhovedet vidste, hvad ordet “mode” dækkede over. Som barn blev jeg tosset, når min mor insisterede på, at jeg skulle have vinterstøvler frem for lyserøde laksko. Siden har jeg fundet ud af, at lakskoene ikke dur i alle sammenhæng. Ikke desto mindre er det stadig pailletter, farver og høje hæle, der først fanger mit øje, når jeg shopper. Jeg elsker at lege med mode, at snurre rundt så kjolen blafrer og klæde mig som min indre Barbie.

 photo barbie_zps01d3d785.jpg

Nogle gange kan jeg godt komme til at glemme, at mode er sjovt. Derfor blev jeg glad af at læse artiklen her, hvor Moschino-designeren Jeremy Scott minder om, hvorfor det måske mere end nogensinde før er vigtigt at lege med moden. Det har han i den grad gjort med sin nye Barbie-kolletion, som han har designet for Moschino. Der sker så mange forfærdelige ting i verden, og nogle dage kan jeg gå lettere deprimeret hjem fra arbejde med hovedet fyldt af krig, ødelæggelse og elendighed. Ifølge Jeremy Scott er det netop på de tidspunkter, at vi bør lege med moden. Det betyder ikke, at vi dermed negligerer, hvad der sker andre steder end på catwalken. Det betyder måske bare, at vi kan blive endnu bedre til at rumme det.

Hvis moden burde afspejle virkeligheden, burde vi alle gå klædt i sort. Jeg går modsat. Jeg vil fortsat holde fast i min hang til pink og pailletter. Hver ting til sin tid. Jeg tror ikke, at Jeremy Scott forestiller sig, at tusindvis af voksne kvinder nu kommer til at rende rundt i lyserødt med Barbie skrevet hen over brystet. Men budskabet er klart, og han har bestemt mindet mig om, hvorfor jeg som 4-årig elskede lyserødt – og stadig gør det.

Billede fra Vogue.com

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hverdags-fristelser